vrijdag 30 december 2016

De geweldigste reads van dit jaar! #3

Wat een geweldig jaar is 2016 geweest! Zoveel mooie boeken die uitgekomen zijn, vertalingen waar we jaren op gewacht hebben en helaas ook afscheid van bizar goede schrijvers.. Natuurlijk heb ik ook weer wat boeken gelezen dit jaar, en vandaag ga ik de geweldigste drie op een rijtje zetten!! 

Om te beginnen met Wonderkind van Marie Lu. Het gaat over Day en June, twee van de slimste mensen van de republiek. Day mankeert iets aan zijn been en heeft daarom een nieuw kunstbeen nodig. Maar die kosten veel geld, geld dat Day en June niet hebben. De patriotten komen met een deal: Zij helpen hun met de nieuwe elector vermoorden en Day krijgt een kunstbeen. Alles loopt mis wanneer de nieuwe elector smoor verlieft wordt op June. Rijke en arme rebellen werken samen om de regering te ontmaskeren, en dat zorgt voor een geweldig, spannend en romantisch avontuur. Echt een topboek dus!

Ten tweede wil ik het hebben over Duizend stukjes van jou van Claudia Gray. Don't judge a book by it's cover, geldt niet voor dit boek. De cover past perfect bij het boek, aangezien ze allebei prachtig zijn!  Dit boek over verschillende tijddimensies en het reizen daartussen is echt geniaal. Ze reizen van Moskou tot Londen, van de toekomst naar terug in de tijd. Het boek gaat over Marguerite die de moordenaar van haar vader niet alleen naar het eind van deze wereld, maar zelfs naar andere dimensies bereid is te volgen. Dit boek was zeker een plekje in deze lijst waard!

Tot slot het boek wat mijn hart veroverd heeft, Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas. Dit sprookjesachtige verhaal gaat over Feyre en Tamlin. Wanneer Feyre, een meisje wat jaagt om haar familie te onderhouden, een gigantisch soort wolf vermoordt, staat de machtige Tamlin de volgende dag voor haar deur. Ze moet mee naar het elfide rijk met hem. Ze leert hun magische wereld kennen, wordt verlieft op Tamlin (wie niet) en zet alles op alles om hem te redden.  Het boek was echt fantastisch. Gelukkig is er nu een deel 2!!

Ik wens jullie allemaal alvast een heel mooi 2017 en ik hoop dat vele van jullie hun Reading challenge met veel plezier afronden!! 

Geen opmerkingen: